Pàgines

27 de febrer del 2011

Panets (recepta ràpida)

Ingredients
  • 500g de farina força
  • 25g de llevat de cervesa
  • una mica d'aigua
  • 350cl de cervesa
  • sal
Us proposo una recepta molt ràpida per fer panets en menys d'una hora, comptant amb els temps d'espera i tot.

Posem la farina en un bol i hi afegim el llevat de cervesa, que prèviament haurem dissolt en una mica d'aigua. També hi afegim la cervesa, que haurem escalfat una mica al bany maria, i la sal.


Amb una cullera de fusta comencem a barrejar tots els ingredients fins que la massa comenci a agafar cos. Aboquem la massa al marbre (aquesta és la part més divertida) i amassem fins que ens quedi fina i elàstica.

Posem la massa en un motllo o bé li donem la forma de panets i ho deixem reposar dins del forn apagat, on hi haurem posat un recipient amb aigua calenta, jo utilitzo el mateix en què he escalfat la cervesa. Ho deixem reposar fins que creixi fins a doblar la seva mida.

Traiem els panets i preescalfem el forn (recordeu treure el recipient amb aigua!) i posem el pa a 190 o 200 graus, depenent del tamany, i ho deixem coure uns 45 minuts.


Amb aquesta recepta podeu fer panets de tot tipus. Enlloc d'utilitzar farina blanca, podem fer servir farina integral o de cereals i i decorar-ho amb pipes de girasol, llavors de lli o sèsam. Així us quedaran uns panets boníssims!!!

1 comentari: