Ingredients per a 2
1 sípia sense netejar mitjaneta
5 grapats d'arròs
700ml de caldo de peix o aigua
1 ceba
2 tomàquets madurs
oli d'oliva
sal
pebre
safrà
Per començar, agafo la sípia i la netejo. Pels que mai us hàgiu trobat cara a cara amb una sípia sapigueu que heu de treure la closca, que en el cas de les sípies és interna, i els òrgans interns. Treieu els òrgans amb compte perquè haureu de conservar una bosseta marró que està sota el cap. Retireu tota la pell, ho podeu fer amb les mans, i separeu les potetes del cap. Quan la tingueu tota neta, talleu-la a dauets.
En una cassola escalfo un rajolí generós d'oli i pico la ceba molt fina. Quan l'oli esta calent la tiro i quan està dauradeta hi afegeixo els tomàquets tallats a dauets. Deixo que es cogui una mica i tiro la bossa marró de la sípia. Quan s'escalfa es trenca i deixa anar el líquid marró que és el que dóna gust al plat. Afegeixo la sípia, tiro sal i pebre, i deixo que es cogui. Quan ja està cuita tiro l'arròs, remeno una mica fins que es dori i afegeixo el caldo. Si teniu caldo de peix, genial, l'arrós us quedarà amb més gust, si no, no patiu, la bossa marró dóna molt gustet i amb aigua també us quedarà bo. Recordeu que ha d'estar una mica calenta. Tireu-hi sal i el safrà i deixeu que l'aigua es vagi consumint a foc mig.
Tasteu l'arrós abans d'apagar el foc i assegureu-vos que està cuit. Si no, afegiu una mica més d'aigua i deixeu al foc fins que estigui cuit. Quan estigui a punt deixeu reposar uns minutets i ja estarà a punt per servir.
A aquesta recepta hi podeu afegir musclos, cloïsses, gambes, trocets d'algun peixet, pèsols o carxofes. Segur que us queda boníssim!
Ja estic dessitjant provar-ho!!
ResponEliminaSouth Barre laser treatment rosacea
ResponEliminaFeel free to surf to my website laser treatment rosacea Los Ojos
Casi ja el me menjo, tenc brou de musclos i sis o set. I pèsols i mongetes ja me llep els morros. Gracies
ResponEliminaVaig a fer-ho aquest dissabte. Moltes gràcies.
ResponEliminaJo el tinc fent xupxup
ResponEliminaQuina oloreta! ����
Ja l'hem menjat i un éxit. Gràcies!
ResponEliminaSuper!!!! Ha quedat genial! Gràcies
ResponElimina