Ingredients
- 150g de xocolata negra ( + del 70%)
- 100g de farina
- 100g de sucre
- 3 ous
- 125g de mantega
- 1/2 sobre de llevat
Separem els rovells de les clares i els barregem amb el sucre (la recepta original porta 100g però jo sempre en poso una mica menys) fins que queda una crema blanqueta i fina. Alhora, posem al bany maria la xocolata i la mantega.
Quan la xocolata està tèbia l'afegim a la barreja anterior. Barregem la farina amb el llevat, ho passem pel tamís i ho afegim poc a poc a la resta. En aquest punt, és possible que la massa sigui molt i molt espesa i difícil de manipular, però no patiu, encara ens queden les clares!
Quan la xocolata està tèbia l'afegim a la barreja anterior. Barregem la farina amb el llevat, ho passem pel tamís i ho afegim poc a poc a la resta. En aquest punt, és possible que la massa sigui molt i molt espesa i difícil de manipular, però no patiu, encara ens queden les clares!
(En aquest moment podeu encendre el forn. Cal que estigui calent quan posem el pastís)
Batem les clares a punt de neu, és a dir, molt i molt, fins que queden escumoses i les afegim a poc a poc a la resta. No bateu la pasta, barregeu-la amb una espàtula, perquè si no les clares us baixaran. Quan aconseguim una barreja homogènia, untem un motlle amb mantega i farina i aboquem la pasta.
Abans de ficar-lo al forn, podem afegir a la barreja nous, trocets de xocolata, avellanes, ametlles, trocets de fruita confitada o allò que se us acudeixi!
Coem al forn durant uns 30-40 minuts a 180ºC. El temps és orientatiu. Depenent del forn i també de la forma del motlle trigarà més o menys temps. Jo sempre utilitzo un palet japonès de fusta per anar-lo punxant. Quan surt sec és que està a punt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada