Pàgines

27 de febrer del 2011

Pastís de xocolata

Aquest pastís de xocolata és dels més bons que he tastat mai. La recepta me la va passar una bona amiga, la Mercè. Seguint aquesta mateixa recepta es poden fer unes magdalenes boníssimes. Només una advertència: és per fanàtics de la xocolata perquè és molt i molt potent!              
     
Ingredients
  • 150g de xocolata negra ( + del 70%)
  • 100g de farina
  • 100g de sucre
  • 3 ous
  • 125g de mantega
  • 1/2 sobre de llevat
Separem els rovells de les clares i els barregem amb el sucre (la recepta original porta 100g però jo sempre en poso una mica menys) fins que queda una crema blanqueta i fina. Alhora, posem al bany maria la xocolata i la mantega. 


Quan la xocolata està tèbia l'afegim a la barreja anterior. Barregem la farina amb el llevat, ho passem pel tamís i ho afegim poc a poc a la resta. En aquest punt, és possible que la massa sigui molt i molt espesa i difícil de manipular, però no patiu, encara ens queden les clares! 

(En aquest moment podeu encendre el forn. Cal que estigui calent quan posem el pastís)

Batem les clares a punt de neu, és a dir, molt i molt, fins que queden escumoses i les afegim a poc a poc a la resta. No bateu la pasta, barregeu-la amb una espàtula, perquè si no les clares us baixaran. Quan aconseguim una barreja homogènia, untem un motlle amb mantega i farina i aboquem la pasta. 
Abans de ficar-lo al forn, podem afegir a la barreja nous, trocets de xocolata, avellanes, ametlles, trocets de fruita confitada o allò que se us acudeixi!

Coem al forn durant uns 30-40 minuts a 180ºC. El temps és orientatiu. Depenent del forn i també de la forma del motlle trigarà més o menys temps. Jo sempre utilitzo un palet japonès de fusta per anar-lo punxant. Quan surt sec és que està a punt! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada