Pàgines

7 de juny del 2011

Panets de ceba

Per fer aquests panets de ceba, que queden realment bons, he utilitzat una farina integral de cinc cereals, però, com en les altres receptes de pa, podeu utilitzar la farina que més us agradi. També queden molt bé amb farina d'espelta o de blat integral. 

Aquí van els ingredients: 

250g de farina integral de 5 cereals
250g de farina de blat blanca
15g de llevat fresc
300ml d'aigua tèbia  
2 cebes petites o 1 de gran
dues cullerades de sal
una cullerada de sucre moreno
dues cullerades de sèsam negre 
un rajolí d'oli

 

Per començar, dissolc el llevat en l'aigua tèbia i ho deixo reposar mentre tamiso tota la farina. Agafo la farina integral de cinc cereals i li afegeixo l'aigua tèbia amb el llevat i ho deixo reposar una mitja horeta més o menys. La deixo fins que comença a fer bombolles. Aquesta és una massa àcida que se'n diu d'esponja, que utilitzo sovint perquè és ràpida de fer i dóna un toc d'acidesa molt agradable al pa. 

Passada aquesta estona, afegeixo la farina blanca, la ceba tallada molt i molt petita, la sal, el sucre i l'oli i amasso la barreja durant uns 15 minuts fins que la massa queda elàstica i fina. En aquest punt afegirem, si cal, més farina o aigua, fins aconseguir una massa humida, però que es pugui manipular sense que es quedi tota enganxada a les mans. Quan ja està a punt, la poso en un bol i la tapo amb un drap humit. La deixo reposar una hora o hora i mitja, fins que duplica la seva mida. Quan això passa, podeu donar forma als panets, pintar amb una mica d'aigua, espolsar amb el sèsam i deixar reposar uns 40 minuts més. Jo, però, últimament, torno a amassar 5 minuts i deixo reposar una horeta més abans de donar-li forma.

Quan els panets han duplicat la mida, els poso al forn, que he escalfat prèviament, a 240ºC durant 15 minuts i després 15 minuts més a 190-200ºC. Els deixo que es refredin sobre una reixeta o sobre una taula de fusta i ja estan llestos per menjar. 

Si us agrada la ceba, us agradaran molt aquests panets, perquè al posar-la crua i abans de llevar contagia tot el panet d'un gust a ceba suau però deliciós!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada