Vaig llegir que el pastís de pastanaga es va inventar a l'edat mitjana quan hi havia escassetat de sucre. Com que la pastanaga és molt dolça quan està cuita, s'utilitzava com a substitut per endolcir els postres. Aquest pastís es va popularitzar molt al Regne Unit i als Estats Units on el preparen amb una barreja d'espècies que anomenen 'allspice' i que conté clau, nou moscada, gingebre i canyella. També hi ha moltes receptes que li afegeixen nous o ametlles. Sigui com sigui, el 'carrot cake' és un pastís esponjós, humit i deliciós!
Aquí teniu la meva versió:
Ingredients
200gr de farina
200ml d'oli de girasol
150gr de sucre (moreno li va molt bé)
3 ous
1/2 sobre de llevat
5 pastanagues grandetes
pebre, canyella, allspices...
Per començar, bato els ous, afegeixo el sucre i ho barrejo tot fins que queda escumós. Afegeixo l'oli i barrejo la farina amb el llevat i a poc a poc la vaig afegint a la barreja. Si tamiseu la farina, se us incorporarà més fàcilment, si no us costarà una mica més però sempre podeu acabar passant el minipimer per evitar els grumolls.
Pàgines
13 de juny del 2011
12 de juny del 2011
Arròs amb pollastre i carbassó
Etiquetes:
arròs
Aquesta és una recepte d'un fantàstic plat únic molt complet, ràpid de preparar i boníssim!
Ingredients per a dues persones
1 ceba gran
1 carbassó
1 all
2 tomàquets madurs
sal
pebre
safrà
5 grapats d'arrós blanc
2 cuixes de pollastre tallades en quatre trossos
600ml de caldo de verdures (si no en teniu poseu aigua)
11 de juny del 2011
Magdalenes de canyella
Etiquetes:
Magdalenes
Si voleu provar unes magdalenes amb gust de magdalena de veritat, forma de magdalena de veritat i textura de magdalena de veritat, no us perdeu aquesta recepta Us asseguro que són incomparables!
200g de farina
3 ous
150g de sucre
200ml d'oli de girasol
50ml de llet
1/2 sobre de llevat
canyella
Per fer-les, començo batent els ous i barrejant amb el sucre fins que quedi escumós. Barrejo la llet i l'oli i l'afegaixo a la barreja. Tamiso la farina, li afegeixo el llevat i ho sumo a la massa. Ho espolso amb canyella i ho deixo reposar a la nevera, com a mínim una horeta.
200g de farina
3 ous
150g de sucre
200ml d'oli de girasol
50ml de llet
1/2 sobre de llevat
canyella
Per fer-les, començo batent els ous i barrejant amb el sucre fins que quedi escumós. Barrejo la llet i l'oli i l'afegaixo a la barreja. Tamiso la farina, li afegeixo el llevat i ho sumo a la massa. Ho espolso amb canyella i ho deixo reposar a la nevera, com a mínim una horeta.
7 de juny del 2011
Panets de ceba
Per fer aquests panets de ceba, que queden realment bons, he utilitzat una farina integral de cinc cereals, però, com en les altres receptes de pa, podeu utilitzar la farina que més us agradi. També queden molt bé amb farina d'espelta o de blat integral.
Aquí van els ingredients:
250g de farina integral de 5 cereals
250g de farina de blat blanca
15g de llevat fresc
300ml d'aigua tèbia
2 cebes petites o 1 de gran
dues cullerades de sal
una cullerada de sucre moreno
dues cullerades de sèsam negre
un rajolí d'oli
21 d’abril del 2011
Tres arrosos amb carxofes i salmó
Etiquetes:
arròs
S'acaba la temporada de carxofes, per això les cuino tan com puc abans que ens deixin fins l'any que ve. Aquesta vegada m'he decidit per fer aquesta recepta amb tres arrossos integrals, el basmati, arròs integral vermell i arròs integral negre, les carxofes i una peix que combina la mar de bé: el salmó.
Els ingredients per fer un plat únic per a dues persones són:
- 4 carxofes
- 2 alls
- 2 llenques de salmó fumat
- 200g dels arrossos integrals
- una mica de crema de llet
- sal
- pebre negre
En una paella escalfem una mica d'oli d'oliva i hi daurem els alls que haurem tallat d'una mida més aviat gran. Després afegim les carxofes i deixem que es coguin. Quan comencin a estar toves afegim l'arròs, deixem que es dori una miqueta i hi afegim aigua o caldo de verdures, fins que quedi tot cobert, una mica de sal i pebre negre. Deixem que es cogui a foc lent i hi anem afegint aigua o caldo, sempre que calgui, fins que l'arrós estigui cuit. Penseu que com l'arròs és integral triga molt més a coure que l'arròs blanc.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)