Pàgines

6 de març del 2011

Pastís de poma

Ingredients
  • 2 pomes golden grans
  • 100g de mantega
  • 200g de pasta brisa
  • 3 cullerades de sucre moreno
  • canyella en pols
La base d'aquest pastís de poma és la pasta brisa. Aquesta pasta podem comprar-la al supermercat o be fer-la nosaltres mateixos. En aquest bloc, a pasta brisa, trobareu com fer-la i ja veureu que és molt i molt senzilla. Val la pena animar-se i fer-la nosaltres mateixos. Per fer aquesta recepta, li afegeixo una mica de sucre a la massa per fer-la més dolceta.



Si la comprem al supermercat, necessitarem dues unitats, si la fem nosaltres mateixos, seguint la mides d'aquest bloc, estirarem només la meitat (la resta la reservarem) i la posarem
 en el motlle, que haurem untat amb mantega. La punxarem, perquè no agafi volum quan la coguem, i la deixarem al forn durant 10 minuts a 180ºC.

Mentrestant, pelem les pomes i les tallem a trocets. En una paella tirem 100g de mantega, deixem que es desfaci una mica i afegim les pomes i tres cullerades de sucre moreno. Barregem i espolsem les pomes amb la canyella. Si veiem que se'ns enganxen, podem afegir mig gotet d'aigua tèbia i deixem que cogui durant un quart d'hora. Quan la poma està toveta i ha consumit l'aigua, la tenim a punt per bolcar-la sobre la base de pasta brisa. 

Per acabar, estirarem la massa que teníem reservada amb un corró i cobrim el pastís. Podem posar-la d'una peça o bé fer tires d'uns 3cm d'ample i col·locar-les fent una reixeta. Pintem amb una mica d'ou i acabem de coure al forn durant 20 minuts. Podem fer un pastís gran o tartaletes petites com les de la foto. Ho feu com ho feu us quedarà boníssim!

2 comentaris:

  1. Dono fe que estan boníííííííííssimsssssssss!! Espectaculaaaaaars!! Ah! i que són molt boniqueeeeets!!!

    ResponElimina
  2. Quina pintaaaa!!!! nyammmm...!!!!
    Les faré!!(només em faltaven les teves receptes per obrir-me més la gana. Porto 15 kilos i encara em queda un mes d´embaràs ... però no puc parar de menjar dolços i xocolata!!!!!)

    ResponElimina