Pàgines

13 de febrer del 2012

Mandonguilles amb cuscús i verdures

Aquesta recepta és molt semblant a les mandonguilles a la jardinera de tota la vida però el fet de substituir la patata pel Cuscús li dóna un toc diferent i fa que sigui un plat molt més lleuger. Jo les faig amb mandonguilles de pollastre, però es pot fer amb mandonguilles de qualsevol altre tipus de carn. També us animo a que les feu amb mandonguilles de de tofu o seitan, així tindreu un plat ben sà, 100% vegetarià!

Ingredients per a dues persones

8 mandonguilles
1 porro
1 tomàquet madur
1 ceba
api
1 pastanaga 
1 all
1/4 de got de Cuscús
oli d'oliva
sèsam cru
sal, pebre i orenga

Per fer aquesta recepta jo utilitzo una caçola una mica alteta. Començo daurant les mandonguilles en una mica d'oli. Només les marco una mica, no cal que quedin cuites del tot perquè després s'acabaran de fer amb la resta d'ingredients. Quan les retiro poso a coure la ceba, un all picat i el tomàquet, quan estan ja una mica fets afegeixo el porro, la pastanaga i l'api tallat a trocets, salpebrem i afegim l'orenga i el sèsam. No cal dir que podeu afegir altres verdures, si ho prefereiu, com carbassó, col o carxofes, que segur que també us quedarà molt bo. Quan les verdures estan una mica cuites, no del tot, recuperem les mandonguilles i les afegim a l'olla. Cobrim tot amb aigua, uns 600 o 700ml, més o menys, tornem a salpebrar i deixem que cogui a foc mitjà uns 20 minuts. Mentrestant, torrem una mica el cuscús en una paella fins que canviï de color. Quan l'aigua hagi reduït gairebé del tot, però encara en queda una mica afegim el Cuscús, rememenem, i treiem la caçola del foc. Deixem reposar uns 10 minuts. En aquesta estona, el Cuscús absorvirà el líquid i es courà i estarà a punt per servir. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada