Pàgines

6 de febrer del 2012

Risotto de gambes

Aquesta és una d'aquelles receptes que es fa en un moment i queda boníssima, a més, com que les gambetes estan congelades, podem tenir-les al congelador i prepara-lo siempre que ens vingui de gust! 

Aquí la teniu!

Ingredients per a dues persones:

250g de gambetes petites pelades congelades
2 alls
1 tomaquet madur
sal
pebre negre
crema de llet
parmesà

Escalfem una mica d'oli en una paella o caçola i anem tallant els alls a trocets petits. No cal esperar a que l'oli estigui molt calent per tirar-los, així controlem millor que no es cremin. Quan comencen a daurar-se els alls tirem les gambetes directament del congelador i tapem, perquè us esquitxarà bastant. Deixem que redueixi una mica l'aigua que treuen i afegim el tomàquet tallat molt petit. Salpebrem i deixem que es cogui. Finalment, afegim la crema de llet, no massa, només un rajolí, i quan hagi reduït, afegim l'arròs. El daurem una mica i afegim uns 700ml d'aigua o bé apaguem el foc i el deixem reposar una mica. Jo amb els arrossos prefereixo deixar-los una estona que reposin en aquest punt, perquè així agafen més gust. Quan tirem l'aigua, salpebrem de nou. Quan l'aigua hagi reduït, deixem reposar uns minutets i ja el podem servir. Per sobre, hi podeu tirar una mica de parmesà ratllat, li va molt bé! Animeu-vos a fer-lo, perquè queda boníssim!

1 comentari: